• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

'Christenen en boeddhisten - Gemeenschappen opvoeden tot een samen leven in harmonie en vrede' - Boodschap voor boeddhistische gemeenschappen van de Raad voor de Interreligieuze Dialoog

VATICAANSTAD (Kerknet/VIS) - Vandaag heeft de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog een boodschap gepubliceerd aan alle boeddhistische gemeenschappen wereldwijd ter gelegenheid van het Vesakh-feest. In de landen met een Theravada-traditie, zoals Sri Lanka, Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar valt het feest, dat de markantste episodes uit het leven van Boeddha herdenkt, op 14 mei a.s. In landen met een Mahayana-traditie, zoals China, Japan en Korea wordt het op verschillende data gevierd.
De titel van de boodschap luidt: 'Christenen en boeddhisten - Gemeenschappen opvoeden tot een samen leven in harmonie en vrede'. "Daadwerkelijk een gemeenschap uitbouwen vereist vandaag concrete daden van mensen die er nood aan hebben elkaar en hun geloof beter te leren kennen om zo vooroordelen en misverstanden te kunnen vermijden", opent de tekst, ondertekend door kardinaal Paul Poupard, de voorzitter van de raad.
"Vredesopvoeding is een verantwoordelijkheid die door alle geledingen van de samenleving moet worden gedragen. Zij begint thuis, in het gezin, de fundamentele pijler van de samenleving. Het gezin moet zijn best doen om traditionele en gezonde waarden mee te geven aan de kinderen en zich engageren om hun geweten zo goed mogelijk te vormen. De jongste generaties verdienen een opvoeding die gebaseerd is op waarden en respect, gastvrijheid, medelijden en gelijkheid versterkt", aldus nog de boodschap van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog.

Bron: www.kerknet.be

Publicatiedatum: 25 april 2007
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test