• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldziekendag

BRUSSEL (KerkNet/Fides) – De 25ste wereldziekendag van 9 tot 11 februari in Rome staat in het teken van het thema ‘De Kerk ten dienste van het lijden’. In zijn Paus Benedictus XVI - Boodschap
De Kerk ten dienste van het lijden
Voor de XVIIIe Werelddag voor de Zieken (2010)
(22 november 2009)
schrijft de paus dat de katholieke Kerk met dit initiatief de aandacht wil vestigen op haar pastorale aanwezigheid in de gezondheidszorg. “In het mysterie van de passie, de dood en de verrijzenis verwerft het menselijk lijden zijn volledige betekenis”.

De Wereld Zieken Dag wordt sinds 1993 op initiatief van paus Johannes-Paulus II jaarlijks gehouden op 11 februari, de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Omdat deze dag dit jaar samenvalt met de 25ste verjaardag van de Pauselijke Raad voor het Pastoraat in de Gezondheidszorg vindt de viering plaats in Rome. Hoogtepunt is de ziekenmis op 11 februari in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, voorgegaan door de paus. Voorafgaand heeft een processie plaats in de Via de la Conciliazione, waarin de relieken van de Bernadette van Lourdes worden meegedragen.

Het programma voor de wereldziekendag start op 9 februari met een twee dagen durend internationaal symposium over de visies van de verschillende godsdiensten over het lijden. Daarbij is er ook aandacht voor het lijden van paus Johannes-Paulus II tijdens zijn laatste levensdagen en de betekenis daarvan voor de katholieke Kerk en de wereld. Op 10 februari is er een Eucharistie bij het graf van paus Johannes-Paulus II.

Publicatiedatum: 9 februari 2010
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test