• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

J. Hendriks - "Kerkelijke Documenten"

Onlangs is in de reeks Tiltenberg Studies als deel 4 verschenen "Kerkelijke Documenten" geschreven door Mgr. J. Hendriks, rector van het seminarie de Tiltenberg. Een aanrader bij het gebruik van deze site.
Deze inleiding tot de post-conciliaire documenten is in de loop van de jaren gegroeid uit de colleges die hij over deze materie heeft gegeven. Een belangrijke doelstelling daarbij was steeds dat de studenten inzicht zouden krijgen in de grote lijn van deze documenten en de vragen waarmee die zich in de laatste decennia hebben bezig gehouden. Naast een “typologie” van de kerkelijke documenten, een inleiding op enkele teksten en een antwoord op de vraag welke leerstellige waarde aan de verschillende documenten moet worden toegekend, leek het nuttig daarbij tevens een soort thematisch repertorium aan te bieden, waarin de belangrijkste documenten konden worden terug gevonden. Dit repertorium beslaat een belangrijk deel van deze uitgave. Hij hoopt dat deze uitgave mag bijdragen aan een grotere kennis en “receptio” van de kerkelijke documenten.
Ga voor de bestelling naar Tiltenberg's Webwinkel

Een kleine samenvatting aan de hand van een voorloper van het bedoelde boek is te vinden in het dossier Documentsoorten en hun betekenis.

Publicatiedatum: 8 september 2009
Laatst bewerkt: 26 maart 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test