• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus pleit voor eenheid en broederliefde tussen de christelijke kerken

BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – De dialoog tussen katholieken en orthodoxen moet in broederlijke liefde voortgezet worden. Dat zei Paus Benedictus XVI zaterdag tijdens zijn ontmoeting met de delegatie van het oecumenische patriarchaat van Constantinopel. Onder de orthodoxe delegatieleden bevond zich ook de Belg mgr. Athenagoras Peckstadt, bisschop van Sinope en hulpbisschop van de metropoliet van België. De Paus verwees met zijn oproep naar de Pauselijke Raad ter bevordering vd Eenheid vd Christenen
Kerkelijke Communio, Conciliariteit en Gezag
Ecclesiologische en Canonieke gevolgtrekkingen uit de Sacramentele Natuur van de Kerk (Ravenna Document van de Gezamenlijke Commissie voor Theologische Dialoog tussen de Katholieke Kerk en de Orthodoxe Kerk)
(14 oktober 2007)
in oktober 2007, waar de Russisch-orthodoxe delegatie opstapte uit protest tegen de aanwezigheid van een Estse orthodoxe delegatie.
Paus Benedictus XVI zei zaterdag: “Ik verzeker u van de steun van de katholieke Kerk voor elke ernstige bijdrage tot het herstel van de volledige eenheid in de Kerk.” De volgende gespreksronde tussen katholieken en orthodoxen vindt in oktober in Cyprus plaats. Daar staat de rol de bisschop van Rome tijdens het eerste millennium van het christendom centraal. De orthodoxe delegatie neemt zondagavond deel aan de slotviering van het Paulusjaar. De volgende dag is ze ook aanwezig tijdens het patroonsfeest van de Heilige Petrus en Paulus in Rome.

Publicatiedatum: 27 juni 2009
Laatst bewerkt: 29 juni 2012


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test