• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan: Verhongering van comapatiënt is 'weerzinwekkende moord'

Hilversum (AFP/Katholieknederland.nl) 3 februari 2009 - Het Vaticaan heeft de beslissing om de veelbesproken comapatiënte Eluana Englaro naar een hospitaal te brengen om haar daar te laten sterven, fel veroordeeld. Kardinaal Javier Lozano Barragan van de Pauselijke Raad voor het Pastoraat in de Gezondheidszorg noemt het besluit een ‘weerzinwekkende moord’.

‘Is er andere definitie?’
“Stop deze moord!”, zegt de kardinaal vandaag in de Italiaanse krant La Repubblica. “Het staken van voeding en hydratering van Eluana staat gelijk aan een weerzinwekkende moord. De Kerk zal niet ophouden om dat luidkeels te roepen. (...) Hoe moeten we iemand niet te eten geven anders definiëren.”

Afgelopen zondag gaf de Paus ook nog nadrukkelijk zijn steun aan de houding van de Italiaanse Bisschoppen in het kader van de jaarlijkse viering van de Dag voor het Leven.

Wens van vader
Englaro, die al 17 jaar in coma ligt, werd afgelopen nacht per ambulance overgebracht van een katholiek ziekenhuis in Lecco bij Milaan naar een geriatrisch hospitaal bij Udine. Daar zal ze na enkele dagen sterven omdat ze niet langer kunstmatig wordt gevoed. Deze gang van zaken is de wens van de vader van de comapatiënte, die daarvoor jarenlang een juridische strijd voerde en door de rechter in het gelijk werd gesteld.

Zie:

Publicatiedatum: 3 februari 2009
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test