• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus vernieuwt zijn raad van kardinalen

(kerknet.be) - De persdienst van de Heilige Stoel heeft vandaag bekendgemaakt dat paus Franciscus de Raad van Kardinalen, die hem adviseert in zijn hervorming van de Romeinse curie, heeft vernieuwd na het verstrijken van het mandaat van de vorige raad. Mgr. Marco Mellino, die als sinds oktober 2020 secretaris van de raad is, wordt bevestigd in zijn functie. De adviesraad komt op 24 april 2023 voor het eerst in zijn nieuwe samenstelling bij elkaar.

De nieuwe adviesraad bestaat uit de kardinalen Pietro Parolin (staatssecretaris van de Heilige Stoel), Fernando Vérgez Alzaga, voorzitter van de Pauselijke Commissie voor Vaticaanstad en van het gouvernement van Vaticaanstad, kardinaal Fridolin Ambongo Besungu, de aartsbisschop van Kinshasa (DR Congo), kardinaal Oswald Gracias,de aartsbisschop van Bombay (India), kardinaal Seán Patrick O'Malley, aartsbisschop van Boston (VS); kardinaal Juan Omella Omella, aartsbisschop van Barcelona (Spanje); kardinaal Gérald C. Lacroix, aartsbisschop van Québec (Canada); kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en kardinaal Sérgio da Rocha, aartsbisschop van São Salvador da Bahia (Brazilië).

De opdracht van de kardinalen Reinhard Marx (Duitsland), Óscar Rodriguez Maradiaga (Honduras) en Giuseppe Bertello (Italië) als lid van de adviesraad is niet verlengd.

Bron: VIS

Publicatiedatum: 7 maart 2023
Laatst bewerkt: 5 december 2023


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test