• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Abortuspil is ‘banalisering van het leven’

(KN.nl) - De president van de Pauselijk Academie voor het Leven, aartsbisschop Rino Fisichella, heeft na de toelating van de abortuspil RU 486 in Italië gewaarschuwd voor een “banalisering van het leven”.

In een hoofdartikel in de Osservatore Romano van afgelopen zaterdag toonde hij zich bezorgd over de tendens om alle vragen van het leven , tot aan de dood, onder te brengen in de privésfeer. De weerstand van de Kerk tegen elke vorm van abortus is gebaseerd op een “Ja voor het leven, met alles wat daarbij hoort”.

Vooral voor de jonge generatie is het belangrijk de waarde en de schoonheid van het leven te leren kennen, schrijft mgr. Fisichella. In dat verband mag van de Kerk ook gevraagd worden “de aandacht te trekken en geloofwaardig te zijn”. Een ethische opvoeding moet jonge mensen in staat stellen “zich dag na dag de taak te stellen om seksualiteit, gevoelens en liefde met vreugde te beleven en niet met zorgen, beklemming en angst”.

De Italiaanse gezondheidsraad sprak zich vorige week donderdag uit voor een toelating van de abortuspil RU 486. Als het aan de raad ligt mag het medicijn echter alleen in de eerste zeven weken van de zwangerschap en na medische consultatie gebruikt worden.

Publicatiedatum: 3 augustus 2009
Laatst bewerkt: 6 december 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test