• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept joden en christenen op tot samenwerking voor de vrede

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft een delegatie van het Joodse Wereldcongres onder leiding van Ronald S. Lauder opgeroepen tot een gemeenschappelijke inzet voor vrede. Onze geloofsgemeenschappen delen het mandaat om samen te werken aan een broederlijkere wereld, om vormen van ongelijkheid te bestrijden en meer rechtvaardigheid te bepleiten, zodat vrede geen buitenaardse belofte blijft, maar vandaag concrete werkelijkheid wordt. 

De paus onderstreepte dat gerechtigheid de basis blijft voor vreedzaam samenleven en duurzame vrede. Toch wordt de waardigheid van zoveel mensen nog altijd geschonden, blijft onrecht de wereld teisteren en zijn er nog steeds zoveel oorlogen en gewelddadige conflicten. Hij pleitte krachtig voor gezamenlijke, concrete initiatieven. Dat vereist moed, samenwerking en creativiteit.

Het Joodse Wereldcongres is in 1936 opgericht in Genève. Het overkoepelt joodse gemeenschappen en organisaties uit een 100-tal landen. Het beschouwt zichzelf als vertegenwoordiger van de joodse belangen in regeringen en internationale organisaties. De organisatie staat ook in de eerste lijn van de strijd tegen antisemitisme. 

Bron: Kathpress.at

Publicatiedatum: 23 november 2022
Laatst bewerkt: 29 november 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test