• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ontmoeting Franciscus en Kirill in Kazachstan denkbaar

Rome, 2 juni 2022 - In september wordt in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, een interreligieus congres gehouden. Dit zou een gelegenheid kunnen zijn voor een ontmoeting tussen paus Franciscus en patriarch Kirill van Moskou.

Eergisteren bevestigden het Vaticaan en de Kazachse regering in een gezamenlijke verklaring dat de paus aan het congres zal deelnemen. Het hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk had al in november een uitnodiging voor het evenement in Nur-Sultan aanvaard. Begin mei berichtte The Astana Times dat de patriarch nu definitief had toegestemd. 

Het ‘Congres van Leiders van Wereldgodsdiensten en Traditionele Religies’ wordt sinds 2003 om de drie jaar in Kazachstan gehouden; de zevende editie staat gepland op 14 en 15 september in Nur-Sultan, de stad die tussen 1997 en 2019 Astana heette.

Er wordt al weken gespeculeerd over een ontmoeting tussen Franciscus en Kirill. Al vóór het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd gesproken over het vinden van een neutrale plek voor een tweede ontmoeting tussen de twee kerkleiders; de eerste vond plaats op 12 februari 2016 in de VIP-lounge van de internationale luchthaven van Havana, Cuba. 

Het zag ernaar uit dat een ontmoeting zou hebben kunnen plaatsvinden in het kader van het pausbezoek aan Libanon medio juni. Deze apostolische reis werd afgelast vanwege de pijnlijke knie van Franciscus. 

Publicatiedatum: 2 juni 2022
Laatst bewerkt: 16 juni 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test