• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Tiende Wereldgezinscongres voorgesteld

(kerknet.be) - Het Wereldgezinscongres, de ontmoeting van gezinnen uit de hele wereld die het Dicasterie voor de Leken, het Gezin en het Leven organiseert, vindt plaats van 22 tot 26 juni 2022 in Rome. Het congres start met drie dagen van pastorale ontmoetingen en uitwisseling, vieringen en debatten. Het congres zal, in tegenstelling tot de vorige edities (ik denk aan Philadelphia, Milaan of Dublin) geen academisch gestructureerde conferenties met theologisch-doctrinaire inhoud hebben N.v.d.r.: in sommig materiaal over het Congres wordt nog wel melding gemaakt van "theologisch-pastorale" ontmoetingen. maar er zal een tijd zijn van ontmoeting, luisteren en gedachtewisseling tussen werkers in de gezins- en huwelijkspastoraal zijn. zegt Gabriella Gambino, de vrouwelijke ondersecretaris van het organiserende dicasterie. Het congres eindigt met een slotavond met getuigenissen van katholieke gezinnen uit de hele wereld en een slotviering op zondagmorgen met paus Franciscus op het Sint-Pietersplein. Wij verwachten tweeduizend afgevaardigden uit alle delen van de wereld, onder meer ook uit Oekraïne.

Inhoudelijk, laat Gambino weten, zal er in de panelgesprekken aandacht zijn voor de medeverantwoordelijkheid van echtgenoten en priesters in de pastorale zorg van particuliere kerken; concrete problemen van gezinnen in de huidige samenleving; de voorbereiding van koppels op het huwelijksleven; kwetsbare gezinnen; de vorming van verantwoordelijken voor gezinspastoraal en natuurlijk ook de belangrijke thema’s van de huiskerk en synodaliteit. Wij gaan ook aandacht hebben voor de solidariteit tussen de generaties. Het zal gaan over de begeleiding van vader- en moederschap, adoptie en pleegzorg als christelijke keuzes en de zending van het christelijke gezin in de samenleving.

Het programma van de ontmoeting wordt later ter beschikking gesteld via de website romefamily2022.com, die de komende weken online komt. Daar zullen ook de belangrijkste manifestaties van het congres via live videoverbinding te volgen zijn.

Bron: VIS/SIR/Vaticaannews.va

Zie ook: 20-12-2020: Paus kondigt Jaar van het Gezin aan

Publicatiedatum: 5 juni 2022
Laatst bewerkt: 13 juni 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test