• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Zuid-Soedan: apostolische nuntius blikt vooruit naar pausbezoek

(kerknet.be) - Aartsbisschop Hubertus van Megen, de Nederlandse apostolische nuntius in Zuid-Soedan, verwacht dat het komende oecumenische bezoek van paus Franciscus en de anglicaanse aartsbisschop van Canterbury Justin Welby een moment van genade zal zijn voor alle christenen in het Afrikaanse land. Hij maakte meteen ook bekend dat de twee kerkleiders worden vergezeld door de moderator van de Church of Scotland, Jim Wallace. Van de paus verwacht de nuntius een grote hartelijkheid en hij vermoedt dat hij zoals bij de andere pausbezoeken zal proberen om zo dicht mogelijk bij de bevolking te zijn om de mensen te kunnen omhelzen.  

De Nederlandse nuntius blikte vooruit op het pausbezoek tijdens de bisschopswijding van Alex Lodiong Sakor Eyobo, de nieuwe bisschop van Yei. Hij nodigde alle priesters en mannelijke en vrouwelijke religieuzen uit om bij te dragen tot het succes van de gebeurtenis. Laten wij ons samen voorbereiden op deze gebeurtenis, want het zal een moment van genade zijn voor ons allemaal.

Volgens de huidige plannen komt paus Franciscus op 5 juli aan in Zuid-Soedan. Hij is meteen de eerste paus die het jonge Afrikaanse land bezoekt, dat pas op 9 juli 2011 onafhankelijk werd.  

De Heilige Vader komt met een boodschap van hoop, barmhartigheid, verzoening en vergeving van zonden, onderstreepte mgr. Van Megen. Hij voegde eraan toe dat hij volgende maand naar Rome reist om er de paus te zien nog voordat hij naar Juba komt.

Bron: Aci Africa

Publicatiedatum: 22 mei 2022
Laatst bewerkt: 22 mei 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test