• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Raad van Kardinalen weer bijeen geweest

(vatican.va) - Op 13, 14 en 15 december kwam de Raad van Kardinalen bijeen in Casa Santa Marta. Aanwezig waren de kardinalen Pietro Parolin, Giuseppe Bertello, Oscar A. Rodriguez Maradiaga, S.D.B, Reinhard Marx, Sean Patrick O’Malley, O.F.M. Cap., Oswald Gracias en Fridolin Ambongo Besungu, O.F.M. Cap; alsmede de secretaris van de Raad, H.E. Aartsbisschop Marco Mellino.

Nadenkend over de huidige politieke en gezondheidssituatie en over de voortgang van de pandemie, gaf elke kardinaal een presentatie over hun regio van herkomst. Kardinaal Grech illustreerde de voortgang van het werk van de synode, maakte de balans op van de tot dusver geboekte vooruitgang en onderstreepte het enthousiasme dat op de bisschoppenconferenties en onder de leken werd aangetroffen.

De Heilige Vader was de hele dag aanwezig op de vergadering op dinsdag- en woensdagmiddag en droeg bij aan de algemene reflectie door ook zijn lezing van de gepresenteerde thema's aan te bieden.

De vergadering eindigde gisteren om 18.00 uur, en de Raad voorziet bij elkaar te komen in de volgende vergadering, die gepland staat voor de maand februari.

Publicatiedatum: 16 december 2021
Laatst bewerkt: 16 december 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test