• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus in december naar Griekenland en Cyprus

(kro-ncrv.nl/katholieek) - Vaticaanstad, 22 oktober 2021 - Paus Franciscus is van plan om in de eerste week van december naar Griekenland en Cyprus te reizen. Dat heeft hij bekendgemaakt in een vandaag gepubliceerd interview met het Argentijnse persbureau Télam. 

De summus pontifex plant voor volgend jaar ook reizen naar Afrika en Oceanië. Hij zou ook een voor 2020 gepland bezoek aan Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea moeten inhalen. 

Franciscus kon nog niet zeggen of de voor het eerste weekend van december geplande reis een uitstapje naar Lesbos zal omvatten. De details worden nog gepland. In april 2016 had de paus samen met oecumenisch patriarch Bartholomaios van Constantinopel en aartsbisschop Ieronymos van Athene een bezoek gebracht aan een vluchtelingenkamp op Lesbos.

Het bezoek aan Griekenland en Cyprus begin december, naar verluidt van 3 tot 5 december, zou de 34ste buitenlandse reis van de Argentijnse paus zijn.

Met betrekking tot Afrika en Europa zei Franciscus: “Op het ogenblik heb ik twee reizen in gedachten die ik nog niet begonnen ben: dat zijn reizen naar Congo en Hongarije.” Een bezoek aan Oceanië, dat hij ook noemde, zou Franciscus' eerste bezoek aan dat deel van de wereld zijn. Hij noemde echter geen concrete landen.

In september bracht de paus een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest en vierde daar de slotmis van het Internationale Eucharistische Congres met ongeveer 100.000 gelovigen. Daarna verbleef hij drie dagen in Slowakije. In maart reisde Franciscus als eerste paus ooit naar Irak, waar hij onder meer de sjiitische groot- ayatollah Ali al-Sistani ontmoette.

Publicatiedatum: 22 oktober 2021
Laatst bewerkt: 28 oktober 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test