• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus tot de Bisschoppen van Hongarije: weest een vader voor de priesters

Onder de aanbevelingen van Paus Franciscus aan de bisschoppen van Hongarije, is er de zorg voor hun priesters, hen nabij zijn als een vader.

De Paus ontmoette zondag 12 september 2021, de bisschoppen van het land op de eerste dag van zijn pelgrimstocht naar hartje Europa, in Hongarije en Slowakije (12-15 september), in het Museum voor Schone Kunsten in Budapest. De Paus was vergezeld van de primaat van Hongarije, kardinaal Peter Erdö. Paus Franciscus bleef slechts enkele uren in het land want het is traditie dat wanneer een paus zich verplaatst voor een grote internationale gebeurtenis, hij tezelfdertijd niet het land bezoekt dat gastheer is van het gebeuren. Dat is gewoonlijk ook zo voor de WJD en de Wereldbijeenkomsten van de Gezinnen, voor heiligverklaringen of een bezoek zoals dat van de paus aan de Europese instellingen in Straatsburg.

De Paus nam wel de tijd om rond de Slotmis van het 52e Internationale Eucharistische Congres - een statio orbis met universele dimensie – de autoriteiten die aan het hoofd staan van de regering, vertegenwoordigers van andere christelijke belijdenissen en van de joodse gemeenschap, en de bisschoppen van Hongarije te ontmoeten.

“Als broeder geef ik u de raad zei de Paus: wanneer u na een missie, na een bezoek aan een parochie, vermoeid terug naar uw bisschopswoning gaat en u ziet dat een priester u probeerde te bereiken, bel hem dan op: dezelfde dag of ten laatste ’s anderendaags, niet later. Nabijheid. Als hij onmiddellijk opgebeld wordt, zal die priester weten dat hij een vader heeft.”

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele toespraak: Paus Franciscus - Toespraak
Bisschoppen, draagt zorg voor de priesters als een vader
Museum voor Schone Kunsten, Boedapest (Hongarije)
(12 september 2021)

Publicatiedatum: 12 september 2021
Laatst bewerkt: 16 september 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test