• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Zuid-Koreaan You Heung-sik prefect van de Congregatie voor Clerus

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft de Zuid-Koreaanse bisschop Lazarus You Heung-sik benoemd tot prefect van de Congregatie voor de Clerus en heeft hem tegelijk de persoonlijke titel van emeritus aartsbisschop van Daejeon. De benoeming van de Zuid-Koreaanse bisschop volgt op die van de Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle aan het hoofd van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren (Propaganda Fidei) en getuigt van de aandacht die de paus heeft voor het Aziatische continent.

Lazarus You Heung-sik werd geboren op 17 november 1951. Hij werd tot priester gewijd in 1979 en is lid van Focolare. In 2003 werd hij benoemd tot bisschop coadjutor van Daejon, om twee jaar als bisschop te worden geïnstalleerd. De nieuwe prefect stond aan het hoofd van de Vredescommissie van de Zuid-Koreaanse bisschoppenconferentie en heeft Noord-Korea vier keer bezocht. Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea in 2014 heeft de paus zijn bisdom bezocht.

Als prefect van de Congregatie voor de Clerus volgt mgr. You Heung-sik kardinaal Beniamino Stella (79) op. De paus heeft beslist dat kardinaal Stella voorlopig aan het hoofd van de congregatie blijft tot wanneer zijn opvolger veilig naar Rome kan reizen.

De Congregatie voor de Clerus is een gezaghebbend dicasterie en staat in voor de begeleiding en vorming van de diocesane priesters en diakens wereldwijd. 

Bron: VaticanNews

Publicatiedatum: 12 juni 2021
Laatst bewerkt: 1 juli 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test