• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Raad van kardinalen over het leven van de Kerk in pandemie

(kerknet.be) - In een virtuele vergadering hebben donderdagmiddag de leden van de Raad van Kardinalen hun ervaringen en bedenkingen over de economische en sociale gevolgen van de aanhoudende coronapandemie gedeeld. Ze overlegden over de inzet van de Kerk op het vlak van volksgezondheid, het economische herstel en de steun die moet worden geboden aan diegenen die het meest in nood verkeren.

Paus Franciscus nam deel aan de bijeenkomst vanuit zijn residentie in de Casa Santa Marta, waar de andere leden van de zogeheten K7 – de kardinalen Oscar Rodriguez Maradiaga, Reinhard Marx, Sean Patrick O'Malley, Oswald Gracias en Fridolin Ambongo Besungo - zich vanuit hun respectieve thuislanden bij het gesprek aansloten. De kardinalen Pietro Parolin (staatssecretaris van de Heilige Stoel) en Giuseppe Bertello (voorzitter van het gouvernoraat van Vaticaanstad) en de secretaris van de Raad, bisschop Marco Mellino, waren vanuit het Vaticaan aangesloten.

Na de huidige situatie in hun regio's te hebben besproken, richtten de leden van de raad hun aandacht op de nieuwe Paus Franciscus - Apostolische Constitutie
Praedicate Evangelium
Het Evangelie verkondigen - Over de Romeinse Curie en haar dienst aan de Kerk in de wereld
(19 maart 2022)
waarin de (re)organisatie van de Romeinse curie centraal staat. Luidens een summier persbericht van de Vaticaanse persdienst bespraken de kardinalen de werkmethode die zal moeten worden toegepast voor de herziening en correctie van enkele normatieve teksten nadat de nieuwe constitutie van kracht is geworden. Zij hadden het ook over een aantal verdere perspectieven die door de in voorbereiding zijnde tekst worden geopend.

De volgende vergadering van de Raad van Kardinalen is gepland voor juni 2021.

Bron: VaticanNews

Publicatiedatum: 7 mei 2021
Laatst bewerkt: 7 mei 2021


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test