• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Dag van het Godgewijde leven

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI ontmoette in de Sint- Pieter leden van congregaties, instituten , gemeenschappen van apostolisch leven en nieuwe vormen van het Gewijde leven bij gelegenheid van de ’Werelddag van Gewijde leven’, die ingesteld werd door de vorige paus.
Aan het eind van de Eucharistieviering die geleid werd door kardinaal Rode, prefect van de Congregatie voor instituten van het Gewijde leven kwam de Paus de Basiliek binnen. Hij zei dat deze dag een uitgelezen gelegenheid was om de Heer te vragen om mannen en vrouwen die de Kerk door hun manier van leven vorm kunnen geven.

Evangelisch getuigen moet om effektief te zijn een antwoord zonder voorbehoud zijn op het initiatief van God. Hij wijdt ons in door zijn handeling van liefde. Er is in onze tijd een grote behoefte bij de jongeren om God te ontmoeten. Zij die door God zijn uitgekozen maken dit verlangen waar. Met hun voorbeeld getuigen zij in een verwarde wereld dat God aanwezig is.

Gehechtheid aan materie en mensen kan het hart niet in vrede brengen. God heeft mensen nodig die onvoorwaardelijk ’ja’ tegen hem zeggen. Als de geheiligde mensen Christus volgen worden zij een teken van tegenspraak omdat hun manier van leven contrasteert met de logica van de wereld.

"We moeten nooit vergeten dat dat het geheiligde leven een cadeau van God is en alleen hij maakt het tot een succes. Deze zekerheid moet een troost zijn en de geheiligde mensen afhouden van verleiding en ontmoediging. De liturgie van het aanbieden van het kind in de tempel is een symbool van licht dat alle zoekers naar waarheid verlicht. Dat het licht moge schijnen in hun levens zodat overal de verlossing door Christus kan oplichten".

Publicatiedatum: 2 februari 2007
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test