• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus tot nieuwe bisschoppen: 'Wees God en de medemens nabij'

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft de bisschoppen die het afgelopen jaar werden gewijd opgeroepen om zoveel mogelijk tijd met de mensen door te brengen in plaats van alleen achter hun bureau te zitten. Voorafgaand hadden de bisschoppen deelgenomen aan een vorming op initiatief van de Congregatie voor de Bisschoppen en die voor de Oosterse Kerken.

105 bisschoppen woonden de ontmoeting bij, onder meer ook de nieuwe bisschoppen van de oosterse kerken. In zijn uiteenzetting over wat het betekent om herder te zijn, drukte de paus hen op het hart om een open kanaal te zijn tussen Jezus en de mensen, met de bereidheid om hun handen vuil te maken voor het leven van anderen. Hij moedigde hen aan om een nauwe band met de Heer na te streven en een eenvoudig leven te leiden. Dat moet hen beschermen tegen pelagische overmoed die gelooft dat goedheid uit onszelf komt en tegen de pessimistische melancholie, van degenen die zeggen dat alles fout gaat.

De Kerk, zo waarschuwde de paus, verliest zichzelf wanneer ze de levengevende tederheid van de Goede Herder verliest. Hij drukte de nieuwe bisschoppen op het hart om zoveel mogelijk tijd met Jezus door te brengen. Niemand mag God als voorwendsel gebruiken om muren te bouwen, bruggen af ??te breken of haat te zaaien. Het is slecht als een bisschop haat of wantrouwen zaait, dat is een antibisschop.

Bron: VIS/I.Media

Publicatiedatum: 12 september 2019
Laatst bewerkt: 13 september 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test