• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus viert gouden huwelijksmis voor bevriend echtpaar

(kro-ncrv.nl/katholiek) - Nog nooit heeft een paus het vijftigjarig huwelijksjubileum van een vriend zo plechtig gevierd. Franciscus heeft begin van deze avond in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad een mis opgedragen bij gelegenheid van de gouden bruiloft van het Uruguayaanse echtpaar Guzmán Carriquiri Lecour en Lídice María Gómez Mango, beiden goede vrienden van de Argentijnse paus.

De band tussen Carriquiri en Bergoglio heeft oude wortels. Hechte vriendschap werd het tijdens de vijfde algemene vergadering van het Latijns-Amerikaanse episcopaat (CELAM) in Aparecida onder voorzitterschap van paus Benedictus XVI, die in 2007 Brazilië bezocht.

De aartsbisschop van Buenos Aires nam aan CELAM V deel als algemeen rapporteur (relator generalis). Carriquiri, een oudgediende van de Pauselijke Raad voor de Leken, werd door Benedictus XVI gepromoveerd tot secretaris van de Pauselijke Commissie voor Latijns-Amerika. In die functie werkte hij nauw samen met kardinaal Bergoglio tijdens CELAM V.

Carriquiry werd geboren in 1944 geboren in Montevideo (Uruguay). Aan de universiteit van zijn geboortestad studeerde hij af in de rechten en de sociale wetenschappen. Hij heeft veel verdiensten voor de katholieke jeugd- en studentenbeweging in Uruguay. Met de bisschoppen van zijn land werkte hij samen als directeur van het nationaal centrum voor de katholieke media. In 1971 begon hij voor de Heilige Stoel te werken. Hij en zijn vrouw Lídice María Gómez Mango. hebben vier kinderen en een aantal kleinkinderen.

Publicatiedatum: 27 juni 2019
Laatst bewerkt: 17 augustus 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test