• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wetenschap dreigt God te vergeten

Paus Benedictus XVI heeft wetenschappers gewaarschuwd voor menselijke hoogmoed en intellectuele overschatting. Zulke “valse wijsheid” leidt uiteindelijk tot spanningen in de wereld en in de Kerk. Dat zei de Paus Benedictus XVI - Toespraak
Christelijke kennis bij St. Paulus
Toespraak tot studenten en docenten van de Pauselijke Universiteiten te Rome bij aanvang van het nieuwe studiejaar (30 oktober 2008)
bij de opening van het academisch jaar van de Pauselijke universiteiten in Rome voor een gehoor van enkele duizenden docenten en studenten in de Sint-Pieter. Niet het weten zelf is schadelijk, stelde Paus Benedictus, maar de aanmatiging over het bereikte of het vermeende bereikte weten. Echte wijsheid moet steeds op God steunen.

De Paus sprak op het einde van de openingsmis die kardinaal Zenon Grocholewski, prefect van de Congregatie voor de Katholiek Opvoeding, celebreerde. De Paus verwees naar de Paus Benedictus XVI - Audiëntie
Het belang van de christologie: - De theologie van het Kruis
10e catechese in de reeks over de H. Apostel Paulus
(29 oktober 2008)
die hij de dag ervoor gehouden had over St. Paulus. Aan de hand daarvan maakte een onderscheid tussen een menselijke en een goddelijke wijsheid. De wijsheid van deze wereld is volgens de Heilige Vader een levensstijl en een wereldbeschouwing die God buiten beschouwing laat en achter actueel denken aan loopt. De goddelijke wijsheid is daarentegen gericht op een navolging van Christus. (KN/KNA)

Publicatiedatum: 31 oktober 2008
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test