• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Nieuw hoofd pauselijke raad interreligieuze dialoog

De Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog heeft een nieuw hoofd. Paus Franciscus heeft zaterdag bisschop Miguel Ángel Ayuso Guixot M.C.C.J. benoemd tot president van dit onderdeel van de Romeinse Curie.

Mgr. Ayuso Guixot (66), een Spanjaard, was al secretaris van de raad. Nu volgt hij de Franse kardinaal Jean-Louis Pierre op, die op 5 juli 2018 overleed.

Ayuso werd in 1952 in Sevilla geboren. In 1980 legde hij zijn eeuwige geloften af als lid van de religieuze congregatie Missionarissen Combonianen van het Heilig Hart, in 1867 gesticht door de Italiaanse geestelijke Daniele Comboni.

Pater Ayuso was van 1982 tot 2002 missionaris in Soedan en Egypte. Hij studeerde onder meer islamkunde en doceerde op het grootseminarie in Khartoem.

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog is voortgekomen uit het in 1964 opgerichte Secretariaat voor de Niet-Christenen. De raad voert in naam van de paus de kerkelijke dialoog met vertegenwoordigers van alle religies behalve het jodendom. Het contact met de joden behoort tot de verantwoordelijkheid van een speciale afdeling van de Pontificale Raad voor de Bevordering van de Eenheid der Christenen.

Publicatiedatum: 25 mei 2019
Laatst bewerkt: 26 mei 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test