• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ruim 240 Communicantjes in H. Mis met de Paus

(Kerknet.be) - aus Franciscus heeft vanmorgen persoonlijk de eerste communie uitgereikt aan 245 communicanten uit heel Bulgarije. Dat is een primeur voor een pausreis, die bovendien op het persoonlijke initiatief van paus Franciscus heeft plaatsgevonden.

Jezus leeft en Hij is hier bij ons, dus kunnen wij Hem vandaag ontmoeten in de Eucharistie. Paus Franciscus

In het oorspronkelijke programma was er van de eerstecommuniemis met de kinderen in Rakovski geen sprake. Slechts op nadrukkelijk verzoek van de paus zelf werd de Eucharistieviering nog ingelast. Omwille van veiligheidsredenen werd het aantal plaatsen in de kerk beperkt. De kerk van Rakovski werd overspoeld met zonlicht en aan het einde van de viering door een regen van witte en gele rozenblaadjes.

De Eerste Communie betekent dat je elke dag meer verenigd wil zijn met Jezus, in vriendschap met Hem wil groeien en wenst dat ook anderen kunnen genieten van de vreugde die Hij ons wil geven. Paus Franciscus

Paus Franciscus, die zichtbaar opgewekt was, vertelde aan de eerstecommunicanten: Ieder van ons heeft een identiteitskaart. God is onze Vader. Jezus is onze broer. De Kerk is onze familie. Wij zijn broers en zussen. Onze wet is liefde. En onze familienaam is Christen. Tot vreugde van de communicanten nam de paus na de eucharistieviering ook nog eens de tijd om met de hulp van een tolk enkele worden met hen te wisselen. Voor de jonge kinderen werd het een overweldigende ervaring en een dag die zich niet snel zullen vergeten.

Bron: VIS

Publicatiedatum: 6 mei 2019
Laatst bewerkt: 6 mei 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test