• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus op de bres voor traditioneel huwelijk in Loreto

(kro-ncrv.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft vandaag op het hoogfeest van Maria Boodschap het heiligdom van het Heilig Huis in Loreto bezocht. Daar ondertekende hij zijn postsynodale exhortatie Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Christus Vivit
Lang leve Christus, onze hoop
(25 maart 2019)
, die de vorm heeft van een brief, gericht aan de jongeren. Deze is geschreven naar aanleiding van de Jongerensynode van vorig jaar.

In zijn toespraak tot de gelovigen in Loreto zei hij dat de Kerk gezien “de delicate situatie van de hedendaagse wereld” de belangrijke missie heeft om het gezin, “gefundeerd op het huwelijk tussen een man en een vrouw” te verdedigen.

“Het is noodzakelijk om het ontwerp van God voor het gezin te herontdekken, door de grootsheid en de onvervangbaarheid ervan te bevestigen tot de dienst aan het leven en de samenleving”, aldus de paus.

In de Basiliek van het Heilig Huis staat het heiligdom van een merkwaardig cultusobject. Volgens de legende zou het huis van Maria in Nazareth door engelen naar Italië zijn gevlogen.

Volgens de paus is het Heilig Huis van Onze Lieve Vrouw van Loreto ook een uitmuntend symbool voor “elk huisgezin”.

Het is het negende pausbezoek van de laatste decennia aan Loreto, dat ligt in de Italiaanse provincie Ancona. Het eerste was dat van Johannes XXIII, die op 4 oktober 1962 het Tweede Vaticaans Concilie aan Onze Lieve Vrouw van Loreto opdroeg. Johannes Paulus II bezocht het heiligdom maar liefst vijf maal.

Publicatiedatum: 25 maart 2019
Laatst bewerkt: 29 maart 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test