• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Benedictus XVI: "De Kerkvaders"

Het Katholiek Nieuwsblad (KN) viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Zondag 5 oktober 2008 werd dit gevierd in de St. Dionysiuskerk te Tilburg. Tijdens deze bijeenkomst werd een boek aangeboden aan mgr. Schröder, de columnist van het KN van het eerste uur die in alle edities een stukje geschreven heeft. Het boek werd hem aangeboden door Annet van der Noot van de Katholieke Uitgeverij "Colomba". Het betreft het eerste exemplaar van de bundeling van catecheses gewijd aan "De Kerkvaders" zoals Paus Benedictus XVI deze gehouden heeft tijdens de wekelijkse algemene audiënties. De samenvattingen van deze catecheses werden elke week geplaatst in het KN. Zo is de Paus de andere columnist van het KN die iedere week een stukje schrijft.

De volledige teksten van alle catecheses van de Paus worden wekelijks op deze site (www.rkdocumenten.nl) geplaatst en zijn nu door Stichting InterKerk ter beschikking gesteld om in dit boek te bundelen. De vertalingen van deze reeks zijn van hand van Pastoor van Buijtenen.

"De Kerkvaders" is het tweede deel van een reeks catecheses onder de titel Christus en Zijn Kerk, namelijk de nummers 32 tot en met 77. Het eerste deel, (de nrs. 1 tot en met 31) betreft de Apostelen en andere belangrijke figuren uit het geboorteuur van de Kerk.
Na deze reeks heeft de Paus een reeks catecheses gehouden over de H. Paulus i.v.m. het Paulusjaar. Een overzicht van alle reeksen van catecheses, die Pausen gehouden hebben tijdens de wekelijkse algemene audiënties en voorzover op deze site beschikbaar, is te vinden in het dossier Catecheses van de Paus tijdens de wekelijkse Algemene Audienties.

Bestelgegevens

Het boek "De Kerkvaders" is te bestellen voor €24,50 bij www.colomba.nl of via e-mail info@colomba.nl

Enkele andere boeken, gebaseerd op teksten die op onze site staan, zijn te vinden op Lulu boekshop van RKDocumenten.

Zie ook: Mgr. de Jong biedt bundel aan Paus aan

Publicatiedatum: 5 oktober 2008
Laatst bewerkt: 5 juli 2020


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test