• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldmissiezondag en de jongeren

(Kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft vanmiddag aan het einde van zijn wekelijkse Angelustoespraak stilgestaan bij Wereldmissiezondag.

“Vandaag vieren we Wereldmissiedag met als thema ‘Laten wij samen met de jongeren iedereen het Evangelie brengen!’ Samen met de jongeren: dat is de weg! En het is dankzij God de realiteit dat wij dezer dagen de aan hen gewijde synode beleven. Door naar hen te luisteren en op hen betrokken te zijn, ontdekken we vele getuigenissen van jonge mensen die in Jezus de zin en de vreugde van het leven vonden. En ze ontmoetten Hem vaak dankzij andere jonge mensen die al deel uitmaakten van zijn gezelschap van broeders en zusters, dat de Kerk is”, zei de paus tot de duizenden aanwezigen op het Sint-Pietersplein.

Van 3 tot 28 oktober vindt in Vaticaanstad de Vijftiende Gewone Algemene Assemblee van de Bisschoppensynode plaats.

 

Franciscus: “Laten we bidden dat het de nieuwe generaties niet zal ontbreken aan de verkondiging van het geloof en de oproep om mee te werken aan de missie van de Kerk. Ik denk aan de vele christenen, mannen en vrouwen, leken, Godgewijden, priesters, bisschoppen, die ver verwijderd van hun vaderland het Evangelie verkondigen. Aan hen onze liefde, onze dankbaarheid en ons gebed.”

Vandaag staan overal ter wereld rooms-katholieke parochies en kloostergemeenschappen stil bij de zendingsopdracht van de Kerk om getuige te zijn van Jezus Christus. Wereldmissiedag vormt het hoogtepunt van de Wereldmissiemaand, die de hele maand oktober duurt.  Paus Franciscus heeft zijn Paus Franciscus - Boodschap
Laten wij samen met de jongeren het Evangelie aan allen brengen
Wereld Missie Dag 2018
(20 mei 2018)
gewijd aan de jongeren onder de titel Paus Franciscus - Boodschap
Laten wij samen met de jongeren het Evangelie aan allen brengen
Wereld Missie Dag 2018
(20 mei 2018)

Wereldmissiemaand en -dag werden in 1926 ingesteld door paus Pius XI “ter bevordering van gebed en propaganda voor de missie”.

Publicatiedatum: 21 oktober 2018
Laatst bewerkt: 24 oktober 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test