• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: bid in oktober dagelijks rozenkrans ter bescherming tegen satan

(kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft alle gelovigen in de hele wereld opgeroepen de komende oktobermaand dagelijks de rozenkrans te bidden. Dat heeft het Vaticaan zaterdag, op het feest van de Heilige Aartsengelen, bekendgemaakt.

De Heilige Vader wil dat het Volk van God gedurende de Rozenkransmaand zich in een geest van boete verenigt in gebed om “de Heilige Moeder van God en de aartsengel Michaël te vragen om de Kerk te beschermen tegen de duivel, die ons altijd wil scheiden van God en onder ons”, aldus het Vaticaan.

Met deze oproep geeft de paus een spirituele duiding van de diepe crisis waarin de Katholieke Kerk door het misbruikschandaal verkeert. Het kwaad dat zoveel kinderen door geestelijken is aangedaan, is volgens Franciscus ook een aanval op Christus en zijn Bruid de Kerk.

Het Vaticaan meldt dat de paus onlangs, voordat hij vertrok naar de Baltische landen, een ontmoeting had met pater jezuïet Fréderic Fornos, internationaal directeur van het Mondiale Netwerk van Gebed voor de Paus. Hem vroeg Franciscus deze oproep aan alle gelovigen te verspreiden. Daarbij maakte de Heilige Vader ook zijn wens kenbaar dat het rozenkransgebed wordt afgesloten met twee traditionele aanroepingen: de oude Maria-antifoon Catechismus-Compendium
Compendium van de Catechismus van de Katholieke Kerk
(28 juni 2005)
 en het gebed tot de aartsengel Michaël, Heilige Aartsengel Michaël, verdedig ons in de strijd; wees onze bescherming tegen de boosheid en de listen van de duivel. Wij smeken ootmoedig dat God hem Zijn macht doe gevoelen. En gij, vorst van de hemelse legerscharen, drijf Satan en de andere boze geesten, die tot verderf van de zielen over de wereld rondgaan, door de goddelijke kracht in de hel terug. Amen. aanvoerder van de hemelse strijdkrachten tegen het kwaad.

Publicatiedatum: 29 september 2018
Laatst bewerkt: 31 januari 2022


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test