• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus ontmoet priesters van Barmhartigheid

(Kerknet.be) - Paus Franciscus heeft dinsdagmiddag gewaarschuwd voor priesters die werken alsof ze bezeten zijn. De Kerk heeft nood aan normale, eenvoudige, milde, evenwichtige priesters, waarvan de geest voortdurend wordt vernieuwd door God en voor wie God op de eerste plaats komt. Franciscus herinnerde hen aan Gods logica van genade, waarbij diegenen die zichzelf klein maakt groot is en waarbij de laatsten de eersten zijn. In deze tijd waarin er nood is aan eenheid, heeft de kerk deze genade het hardst nodig.

Op Aswoensdag 2016 verleende Paus Franciscus een speciaal mandaat aan meer dan 1.000 priesters uit de hele wereld, de zogenaamde missionarissen van barmhartigheid omdat zij werden gezonden om de genade en barmhartigheid van God uit te dragen. Deze geestelijken kregen van hem ook de bevoegdheid om vergiffenis te schenken voor zonden waarvoor de bevoegdheid om die te vergeven daarvoor uitsluitend aan het Vaticaan was voorbehouden. Aanvankelijk werd dat mandaat slechts voor de duur van het Heilig Jaar van Barmhartigheid van 2015/16 verleend. Maar later werd het door de Paus voor onbepaalde tijd verlengd.

De meeste van missionarissen van barmhartigheid zijn verbonden aan kathedralen of de heiligdommen van bedevaartplaatsen die tijdens het Heilig Jaar jubelkerk waren. Recent nog verklaarde de prefect van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie dat de Paus voor bedevaartsoorden een bijzondere rol ziet weggelegd als plaatsen van genade en ontmoeting met de goddelijke barmhartigheid.

Bron: Vaticannews.va/Kathpress.at

Publicatiedatum: 10 april 2018
Laatst bewerkt: 12 april 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test