• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Mgr. Viganò van het Secretariaat voor de Communicatie ontslagen, maar ook weer niet ontslagen

(kerknet.be - aangevuld) - Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van aartsbisschop Dario Viganò, het hoofd van het Dicasterie voor Communicatie, dat alle Vaticaanse communicatiemedia coördineert. In afwachting van de aanstelling van een opvolger neemt de vorige secretaris, Lucio Adrian Ruiz, de dagelijkse leiding over. Wel is mgr. Viganò gevraagd aan te blijven om de integratie van L'Osservatore Romano en Vaticaanse Drukkerij in het Dicasterie voor Communicatie voort te zetten, ten behoeve van de beslissingen, zoals genomen door de Raad van Kardinalen en "om de nieuwe prefect op menselijke en professionele bij te staan" in dit proces. Het ontslag wordt in verband gebracht met de controversiële voorstelling vorige week van een reeks van 11 boekjes van diverse schrijvers over de theologie van Paus Franciscus.

Op die voorstelling citeerde mgr. Viganò uit een brief van emeritus Paus Benedictus XVI waarin die zich positief over het project uitlaat. Maar blijkbaar had Viganò toen slechts twee (lovende) alinea's van de brief voorgelezen. De passage met de kritiek van de emeritus Paus op de keuze van de auteurs, en vooral dan op Peter Hünermann, werd weggelaten.

Afgelopen weekend publiceerde het Vaticaan de volledige inhoud van de brief op zijn website. Mgr. Dario Viganò heeft altijd onderstreept dat het slechts een persoonlijke reactie was van Benedictus XVI, die niet bedoeld was voor publicatie. Hij verwerpt elke intentie tot manipulatie, maar aanblijven zou de reorganisatie van de communicatieafdeling schaden.

Bron: VIS/Kathpress.at

Publicatiedatum: 21 maart 2018
Laatst bewerkt: 22 maart 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test