• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vrijdag van barmhartigheid: de Paus bij zieke kinderen

Paus Franciscus bracht op deze 5e januari 2018, een onverwacht bezoek aan het Kinderziekenhuis van het Kind Jezus van Palidoro aan de kust, ten noord-oosten van Rome. Dit meldt het persbureau van de Heilige Stoel. Zo gaat de traditie verder van de “vrijdagen van barmhartigheid”.

De Paus begaf zich naar zieke kinderen, verzorgd in het ziekenhuis dat eigendom is van de Heilige Stoel, op een dertigtal km van de hoofdstad. Hij bezocht verschillende afdelingen, begroette de kinderen op hun kamer en wisselde enkele “woorden van bemoediging met de ouders die in deze pijnlijke beproeving bij hun kinderen zijn”, kan men in de persmededeling lezen.

In een interview met TV2000, de keten van de Italiaanse Bisschoppenconferentie, sprak Mariella Enoc, voorzitster van het ziekenhuis met lof over “een bezoek vol tederheid en zachtheid. De Paus was meerdere keren ontroerd, maakte enkele grapjes met de kinderen en bemoedigde de mama’s. Soms kruiste zijn blik de mijne en zei hij: “hoeveel verdriet …”. Paus Franciscus had gevraagd geen publiciteit te maken rond zijn komst. Hij “wenste de kinderen, de gezinnen, de dokters en het verplegend personeel te ontmoeten”, zei ze nog.

De zetel van Palidoro is in 1978 opgericht volgens de wil van Paus Paulus VI, binnen een infrastructuur voor kinderen die getroffen zijn door polio, en werd geleidelijk uitgebreid met een afdeling orthopedie, behandeling van suikerziekte, chirurgie, neus- keel- en oorziekten, oogheelkunde en neurologie. Vandaag bevat de structuur onder meer een spoedafdeling, 122 bedden voor hospitalisatie en een gespecialiseerde afdeling voor de diagnose en behandeling van hartritmestoornissen bij kinderen.

Tijdens het Jubileum van de Barmhartigheid, ging de Paus eens per maand, op vrijdagnamiddag naar buiten voor een gebaar van nabijheid en steun aan de meest benadeelde mensen in Rome en omgeving: dat waren de “vrijdagen van barmhartigheid”. Dit bezoek van de Paus had plaats op de vooravond van 6 januari, hoogfeest van Epifanie en Dag van Missionaire Kinderen of Missiedag van de Jongeren.                                                                                                   

Vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: zenit.org

Publicatiedatum: 5 januari 2018
Laatst bewerkt: 8 januari 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test