• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Patriarch Theophilos III te gast bij de paus

De Grieks-orthodoxe patriarch Theophilos III van Jeruzalem, die in het Heilig Land fel onder vuur ligt bij zijn eigen achterban wegens de verkoop van enkele gebouwen aan joods-nationalistische speculanten, werd maandag in audiëntie ontvangen bij Paus Franciscus. Theophilos III brengt van 22 tot 25 oktober een bezoek aan Rome om er met Vaticaanse verantwoordelijken op het hoogste niveau te overleggen.

Tijdens het gesprek herinnerde de Paus aan zijn eigen reis naar het Heilig Land en sprak hij zijn tevredenheid uit over de restauratie van het graf van Jezus in de Basiliek van het Heilige Graf In Jeruzalem. Die restauratie was mogelijk omdat de verschillende kerken die de basiliek beheren het na decennia eindelijk eens geraakten.

Franciscus dringt aan op de versterking van de harmonie tussen de verschillende christelijke kerken in het Heilig Land. Hij vraagt ook een versterking van de inspanningen voor vrede, op basis van gerechtigheid en de erkenning van de rechten van alle mensen. Het Status Quo van Jeruzalem moet worden verdedigd en bewaard.

Bron: VIS/Radio Vaticana (Engelstalig

Publicatiedatum: 23 oktober 2017
Laatst bewerkt: 24 oktober 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test