• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus tijdens homilie op Sacramentsdag: "Herinner u"

“Herinner u.” Zo luidt de aanbeveling van Paus Franciscus voor het hoogfeest van Sacramentsdag, op 18 juni 2017. Zich herinneren, gedenken, maakt namelijk dat we “degene die ons bemint, niet vergeten” en dat we niet “aan de oppervlakte blijven … zonder naar de diepte te gaan”, met het gevaar dat ons innerlijk leven “futloos” wordt.

In de Paus Franciscus - Homilie
“Herinner u” om een futloos geestelijk leven te vermijden
Op het Hoogfeest van het Heilig Lichaam en Bloed van Onze Heer Jezus Christus - Sacramentsdag 2017, Voorplein van St. Jan van Lateranen
(18 juni 2017)
tijdens de H. Mis van Corpus Domini of Corpus Christi op het voorplein van de Romeinse kathedraal Sint-Jan-van-Lateranen, benadrukt de Paus dat “in de verbrokkeling van het leven, de Heer ons met liefhebbende kwetsbaarheid tegemoet komt, die van de Eucharistie”.

“De eucharistische gedachtenis is geen abstracte, koele herinnering, niet gewoon maar een begrip, maar de levende en troostvolle herinnering aan Gods liefde. Door ze te ontvangen, wordt de zekerheid in ons hart geprent dat we door Hem bemind worden .”

“De Eucharistie is geen sacrament voor mij, zij is het sacrament van een menigte die één enkel lichaam vormt”: “De Eucharistie is het sacrament van de eenheid. Wie haar ontvangt kan niet anders dan eenheid bewerken, omdat in hem, in zijn geestelijk DNA, het bewerken van eenheid gelegd wordt”.

Traditiegetrouw werd de viering gevolgd door een sacramentsprocessie, waaraan de Paus ook dit jaar niet deelnam, langs de via Merulana naar de basiliek Maria de Meerdere.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige homilie: Paus Franciscus - Homilie
“Herinner u” om een futloos geestelijk leven te vermijden
Op het Hoogfeest van het Heilig Lichaam en Bloed van Onze Heer Jezus Christus - Sacramentsdag 2017, Voorplein van St. Jan van Lateranen
(18 juni 2017)

Publicatiedatum: 20 juni 2017
Laatst bewerkt: 20 juni 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test