• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus in april naar Egypte

Greg Burke, de directeur van de persdienst van de Heilige Stoel, heeft zaterdag officieel bevestigd dat Paus Franciscus van 28 tot 29 april 2017 naar Egypte reist. De Paus had de reis in een interview van 9 maart met het Duitse weekblad Die Zeit zelf al aangekondigd. Zijn bezoek aan Caïro vindt plaats op uitnodiging van president Abdul Fatah al-Sisi, de Bisschoppenconferentie van Egypte, de Koptisch-orthodoxe patriarch van Alexandrië Tawadros II en sjeik Ahmed Mohamed el-Tayyib, grootimam van de Al-Azharmoskee.

De Paus zal er naar verwachting niet alleen de Egyptische president en bisschoppen ontmoeten, maar hij bezoekt ook Al-Azhar, de belangrijkste soennitische onderwijsinstelling wereldwijd. Ook Paus Joannes Paulus II reisde al eens eerder naar Egypte. Dat gebeurde in februari 2000 in het toenmalige Jubeljaar in het kader van een pelgrimage in het spoor van Abraham naar Egypte.

Bijna 10 procent van de Egyptische bevolking is christen. De Egyptische christenen behoren veelal tot de Koptisch-orthodoxe Kerk. De Koptisch-katholieke Kerk telt een 200.000-tal gelovigen.

Bron: Radio Vaticana/Kro.nl/katholiek

Publicatiedatum: 19 maart 2017
Laatst bewerkt: 21 maart 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test