• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Zeldzaam consistorium - geen treffen van de Paus met de kardinalen

(nrcregister.com) - Komende zaterdag wordt een bijzonder Consistorium gehouden. In tegenstelling tot de vorige keren is deze keer alleen het creëeren van de nieuwe Kardinalen en de dag erna de gemeenschappelijke H. Mis geprogrammeerd. 

In 2014 werden alle Kardinalen, inclusief de Kardinalen-elect, bijeengeroepen voor een Consistorium van enkele dagen. 20 en 21 februari werd in het bijzonder over het gezin gesproken (als inleiding op de beide Synodes over het gezin in 2014 en 2015) en 22 en 23 februari 2014 waren gereserveerd voor de creatie van de nieuwe Kardinalen.

In 2015 was er een soortgelijk programma: 12 en 13 februari voor onderling overleg met de Paus en op 14 en 15 februari de feestelijkheden rond de nieuwe Kardinalen.

Waarom dit jaar er een ander programma is, of beter gezegd, niet bekend is gemaakt of er een programma gekoppeld is aan het feit dat zo'n beetje alle Kardinalen in Rome verzameld zijn, is onduidelijk. Het afsluiten van het Buitengewoon Heilig Jaar van de Barmhartigheid zou daartoe voldoende aanleiding hebben kunnen zijn.

Overigens, Paus Benedictus XVI hield bij 4 van zijn in totaal 5 gehouden Consistoria een aparte ontmoeting met de aanwezige kardinalen. Daarnaast riep hij de kardinalen ook een aantal keren apart bijeen, hetgeen ook Paus Franciscus gedaan heeft.

Publicatiedatum: 15 november 2016
Laatst bewerkt: 21 november 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test