• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

'Tsunami' aan roepingen na Pausbezoek

Het St. Joseph-seminarie in New York is sinds het pausbezoek van vorige week overspoeld met een “tsunami” van aanmeldingen, meldt de New York Daily News
“Het was als een tsunami, maar dan een goeie”, aldus father Luke Sweeney, hoofd van het roepingenpastoraat van het aartsbisdom New York. “Ik heb de hele week mensen gesproken en heb nog niet de kans gehad om op de vele e-mails te reageren. Het is ongelooflijk.”
Voor het eerst in 108 jaar bereidde het seminarie zich er op voor dat er het komend studiejaar geen nieuwe studenten zouden zijn. De komende vier jaar staan slechts 23 wijdingen op het programma. Volgens de statistieken is de getalsmatige verhouding tussen priesters en gelovigen in New York het slechtst van heel de VS.
Momenteel heeft het aartsbisdom 648 diocesane priesters voor 2,5 miljoen gelovigen.
“We worden geconfronteerd met een ernstig tekort”, aldus father Sweeney. Onlangs lanceerde hij campagnes met slogans als ‘De wereld heeft helden nodig’ en ‘Je bent een echte vent als je priester wil worden’.
“We hoopten dat de paus velen die het priesterschap overwegen zou overtuigen om de volgende stap te zetten. Het lijkt erop dat dat gelukt is.”.
De paus had op 19 april een ontmoeting met 25.000 jongeren op het seminarieterrein. Father Sweeney beschreef hoe de Paus Benedictus XVI - Toespraak
Verkondig de Heer
Ontmoeting met 25.000 jongeren waaronder seminaristen en novicen - Sint Jozef Seminarie, Yonkers, New York
(19 april 2008)
een nieuwe kandidaat hadden geraakt. “Eentje zei dat hij erheen ging, de menigte zag, hoorde wat de paus zei en ons belde. Al zijn vragen en zorgen verdwenen toe hij de paus hoorde spreken.” (KN/CWN)

Publicatiedatum: 28 april 2008
Laatst bewerkt: 31 augustus 2013


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test