• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus: Aan wie lijdt, laten voelen dat hij bemind wordt

“U drukt één van de mooiste verlangens uit van het hart van de mens, aan iemand die lijdt laten voelen dat hij bemind wordt”: Paus Franciscus looft  de inzet, dikwijls in het verborgene, van vrijwilligers en nodigt hen uit met Jezus te spreken vooral over de dienst die zij  vervullen om het leed van anderen te verlichten. 
De Paus hield zaterdag 3 september 2016 de audiëntie, het speciale jubileum ter gelegenheid van het Jubileumjaar voor vrijwilligers. Dit Jubileumjaar zal morgen 4 september gekenmerkt worden door de heiligverklaring van de zalige Moeder Teresa van Calcutta (1910-1997).
De Paus looft de inzet van vrijwilligers: “Broeders en zusters, u vertegenwoordigt hier de grote en verscheiden wereld van het vrijwilligerswerk. U behoort tot de meest waardevolle realiteiten binnen de Kerk, u die dagelijks, dikwijls in stilte en in het verborgene, vorm geeft aan de barmhartigheid. U bent bewerkers van barmhartigheid: door uw handen, ogen, gehoor, nabijheid, tederheid … Bewerkers van barmhartigheid! U drukt één van de mooiste verlangens uit van het hart van de mens, aan iemand die lijdt laten voelen dat hij bemind wordt. In de verscheiden situaties van behoeftigheid van vele mensen, is uw aanwezigheid de uitgestoken hand van Christus die ieder bereikt. U bent de uitgestoken van Christus: heeft u daaraan gedacht?”. 
De Paus heeft zijn boodschap samengevat in een tweet op @Pontifex_fr: “Doen wij zoals Moeder Theresa die met werken van barmhartigheid richting gegeven heeft aan haar leven en haar weg naar de heiligheid”. 

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige toespraak: Paus Franciscus - Toespraak
Jubileum van de vrijwilligers van de Barmhartigheid
Sint Pietersplein
(3 september 2016)

Publicatiedatum: 3 september 2016
Laatst bewerkt: 4 september 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test