• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus in 2018 naar Noord-Ierland

(kerknet.be) - Diarmuid Martin, de aartsbisschop van Dublin, heeft vrijdag de berichten in Ierse kranten bevestigd dat Paus Franciscus in 2018 zijn land bezoekt. De Pausreis is nog niet officieel bevestigd door het Vaticaan, maar officiële bevestigingen van zo’n bezoek vinden in de regel pas enkele weken voor het bezoek zelf plaats. Aanleiding voor het Pausbezoek is de Wereldontmoeting voor de Gezinnen die binnen twee jaar in de zomer in Ierland plaatsheeft.

Bezoek aan Noord-Ierland

Opmerkelijk was Martins toevoeging dat Paus Franciscus meer dan waarschijnlijk als eerste Paus ooit ook Noord-Ierland bezoekt, dat vorige eeuw nog het strijdtoneel was van de Ierse onafhankelijkheidsbeweging IRA, het Britse leger en protestantse milities. Paus Franciscus vertelde mij dat hij zeker komt. En dat zijn opvolger in alle geval zal komen mocht hij zelf niet meer naar Ierland kunnen reizen. Mgr. Martin verwijst naar het historische bezoek van Paus Joannes Paulus II in 1979 aan Ierland. De spanningen in Noord-Ierland maakten een bezoek daar toen onmogelijk. De aartsbisschop sluit niet uit dat de Paus naast Dublin en Noord-Ierland ook nog enkele andere plaatsen in Ierland bezoekt.

Wereldgezinscongres

Op het einde van het Wereldgezinscongres in Philadelphia werd aangekondigd dat het volgende congres in 2018 in Ierland zou plaatsvinden. Toen al werd druk erover gespeculeerd of de Paus de slotviering en de avond met getuigenissen van gezinnen, net als in Philadelphia, zou bijwonen.

Bron: Catholic Herald/Irish Independent

Publicatiedatum: 21 mei 2016
Laatst bewerkt: 26 mei 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test