• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Exorcisme en bevrijdingsgebed

"Aan priesters en leken gepaste instrumenten bieden door vorming over het beoefenen van exorcisme en het bevrijdingsgebed" is het doel van de cursus "Exorcisme en bevrijdingsgebed". De elfde editie van de cursus gaat door van 4 tot 9 april in het Pauselijk Atheneum Regina Apostolorum in Rome, aldus Radio Vaticaan.

“Het doel is priesters te helpen om moeilijkheden op te lossen wanneer zij in contact zijn met mensen die verlangen bevrijd te worden van de machten van het occulte, van satanisme of magie, verklaart prof. Giuseppe Ferraris, stichter van de cursus en nationaal secretaris van de Groepering voor Onderzoek en Socio-religieuze informatie. Tijdens deze vormingsdagen wordt het exorcisme vanuit verschillende oogpunten geanalyseerd: theologisch, kerkelijk, medisch en psychologisch. Een echte en gehele onderdompeling en uiterst nuttig.” 

P. Cesare Truqui, exorcist van het bisdom Coira in Zwitserland, spreekt over een publicatie door de Kerk in de jaren 1970 van het document Congregatie voor de Geloofsleer
Christelijk geloof en demonologie (26 juni 1975)
 “waarin zij, in het geval het nodig zou zijn, herinnert aan het bestaan van de duivel”. 
Het document blijkt actueel nu de praktijk van occultisme zich in de wereld ontwikkelt, vooral bij jongeren en waar « het lijkt dat men steeds minder in het bestaan van de duivel gelooft als een ware en concrete entiteit", bemerkt Radio Vaticaan.

Vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: zenit.org

Publicatiedatum: 7 april 2016
Laatst bewerkt: 18 april 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test