• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: Zich in dienst stellen van God en goede herders zijn

"Trouw en barmhartigheid zijn een onafscheidelijk duo. Waar het ene is, is ook het andere en beiden vullen elkaar aan. Dat wordt vooral duidelijk in de gelijkenis van de Goede Herder uit het Evangelie volgens Johannes." Dat zei Paus Franciscus maandagmorgen, naar aanleiding van het feest van de Stoel van de heilige apostel Petrus, tijdens de Eucharistie met de curiemedewerkers en het personeel van het Vaticaan. Volgens de overlevering kwam de apostel Petrus op 22 februari aan het hoofd te staan van de Rooms-katholieke Kerk en nam hij op die dag zijn stoel in Rome in bezit.

In zijn preek van maandagmorgen, die volledig in het teken stond van het Jaar van Barmhartigheid, vroeg de Paus aan de curiemedewerkers en personeelsleden om dienaars van God en goede herders te zijn. Daarbij moeten zij zich laten leiden door de manier waarop Jezus zelf voor verloren en gewonde schapen zorg heeft gedragen.Niemand mag zich verwaarloosd of slecht behandeld voelen. Iedereen moet de kans hebben om de barmhartigheid van de Goede Herder te ervaren.

Bron: Catholic World News/Kathpress

Eerder was de Paus in de Aula Paulus VI bijeen gekomen met leden van de Curie en aansluitend daaraan tussen hen het Sint Pietersplein overgetrokken om samen met tal van andere gelovigen door de Heiige Deur van de Sint Pieter te trekken.

Publicatiedatum: 22 februari 2016
Laatst bewerkt: 28 februari 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test