• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus bezoekt Mexico en Ciudad Juarez

(kerknet.be) - Kardinaal Norberto Rivera Carrera, de aartsbisschop van Mexico Stad, bevestigt dat Paus Franciscus in februari 2016 Mexico bezoekt. Op 12 februari bezoekt hij de Mexicaanse hoofdstad en reist aansluitend naar het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe, het belangrijkste bedevaartsoord van Latijns-Amerika en het drukst bezochte bedevaartsoord ter wereld.

De Paus brengt ook een bezoek aan het beruchte Mexicaanse grensstadje Ciudad Juárez, vlak aan de grens met de Verenigde Staten, aan. Ciudad Juárez is een van de meest gewelddadige steden ter wereld. Het stadje wordt al bijna twee decennia door moorden geteisterd. Sinds 1993 zijn in deze stad meer dan 500 vrouwen vermoord of verdwenen.

Het is onduidelijk of de Paus het bezoek aan Mexico met een reis naar andere landen in Latijns-Amerika zal combineren. De eerste Latijns-Amerikaanse Paus uit de geschiedenis werd eerder ook al uitgenodigd naar Chili, Uruguay en Peru. Ook in zijn vaderland Argentinië wachten landgenoten vol ongeduld op zijn komst. Volgens Vaticanwatchers is de kans groot dat Paus Franciscus volgend jaar eveneens Armenië en Kosovo bezoekt.

Publicatiedatum: 3 november 2015
Laatst bewerkt: 3 november 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test