Paus Benedictus XVI heeft alle parochies opgeroepen zich meer in te zetten voor roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven. "In de geloofsgemeenschappen is een permanente geloofsvorming nodig van kinderen en volwassenen." Dat zei de paus in zijn boodschap voor roepingenzondag.
“Roepingen gedijen alleen op geestelijk goed verzorgde akkers”, aldus de paus. Hij roept de parochies op een “actieve zin voor missionaire verantwoordelijkheid en solidaire gemeenschap met de volkeren der aarde” te ontwikkelen. Alle gelovigen dienen aan de evangelisatie mee te werken.
De missionaire dimensie van het christendom is “bijzonder en zeer nauw” verbonden met de roeping tot het priesterschap. De paus prijst de inzet van de missionarissen wereldwijd. Dankzij hun zielzorg stijgt het aantal gedoopten van jaar tot jaar. Met nadruk bedankt de paus de bisdommen die priesters naar de missie uitzenden die daar “met grote competentie en edelmoedige zelfgave” parochies opbouwen “zonder hun krachten te sparen”. (KN/KNA)
BRUSSEL (KerkNet/RadVat/Kipa-Apic) - De geloofsopvoeding van kinderen en volwassenen is beslissend voor het aantal roepingen voor het priesterschap en het godgewijde leven. Dat schrijft de paus in zijn pas gepubliceerde brief voor de 45ste wereldgebedsdag voor roepingen op 13 april. De paus herinnert daarin aan het feit dat alle christenen geroepen zijn om bij te dragen tot de evangelisering: “Slechts op een geestelijk goed verzorgde akker kunnen roepingen voor het priesterschap en het godgewijde leven groeien.” Benedictus XVI brengt in de brief ‘Paus Benedictus XVI - Boodschap
Roepingen ten dienste van de evangelisering van de Kerk
Roepingenzondag - 4e Zondag van Pasen (13 april 2008)
(3 december 2007)’ tevens hulde aan alle priesters en religieuzen die gehoor geven aan de oproep van de Heer en die met eenvoud en geduld gevaren en vervolging doorstaan. Tot slot onderstreept hij dat de inspanningen voor de evangelisatie beloond worden: “Statistieken bewijzen dat het aantal gelovigen ieder jaar toeneemt.”
Publicatiedatum: 23 februari 2008
Laatst bewerkt: 15 maart 2010