• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Mogelijk extra audiënties op het Sint Pietersplein gedurende Jubeljaar

ROME (Rkk.nl) – Het Pauselijk Huis is de voorbereiding gestart voor extra algemene audiënties in het 'Jubeljaar van de Barmhartigheid'. De wekelijkse algemene audiënties van de Paus heeft traditioneel plaats op woensdagochtend. Aartsbisschop Georg Gänswein, prefect van het Pauselijk Huis, vertelde 'Radio Vaticaan' dat er tijdens het komende jubeljaar (8 december 2015 – 20 november 2016) een gelegenheid bijkomt waarop het publiek de Paus te zien krijgt. Mogelijk vinden die extra audiënties op zaterdagen plaats.

De afgelopen maand waren er vanwege het zomerreces geen algemene audiënties. Komende woensdag (5 augustus) worden deze bijeenkomsten hervat. Woensdag 26 augustus vindt de 100ste algemene audiëntie van Paus Franciscus plaats. Sinds zijn aantreden in maart 2013 hebben zo’n 15 miljoen mensen aan dit publieke evenement deelgenomen, meldt mgr. Gänswein.

Deze week zijn er twee bijzondere bijeenkomsten in Vaticaanstad. Op 4 augustus viert Paus Franciscus op het Sint-Pietersplein de vespers van de gedachtenis van de heilige Pastoor van Ars samen met zo’n 12.000 Duitstalige deelnemers aan de Internationale ministrantenbedevaart. Op 7 augustus ontvangt hij in de Paulus VI-zaal de leden van de Eucharistische Jeugdbeweging.

Publicatiedatum: 2 augustus 2015
Laatst bewerkt: 4 augustus 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test