• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus mogelijk naar Armenië - data reis naar Zuid-Amerika bekend

BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Paus Franciscus bezoekt in 2016 Armenië. Dat heeft bisschop Hovakim Manukyan, de verantwoordelijke voor de relaties met de andere christelijke Kerken van de Armeens-apostolische Kerk in Etsjmiadzin (Armenië), bekendgemaakt. De kerkleider deed de aankondiging tijdens een persconferentie, kort na de terugkeer van de Armeens-apostolische delegatie onder leiding van patriarch Karekin II uit Rome. 

De bisschop vertelde journalisten dat de patriarch de Paus al voor dit jaar had uitgenodigd voor een bezoek een de hoofdzetel van het patriarchaat in Etsjmiadzin en de hoofdstad Jerevan. "Maar de Paus sloot dat uit en zei dat hij in 2016 op bezoek komt. Hij voegde eraan toe dat hij het bezoek zal aankondigen, zodra de tijd daarvoor rijp is." 

Pater Lombardi, de woordvoerder van de persdienst van het Vaticaan, bevestigde gisteren aan journalisten officieel dat de Paus van 6 tot 8 juli naar Ecuador, van 8 tot 10 juli naar Bolivia en van 10 tot 12 juli naar Paraguay reist. De bisschoppen uit de betrokken landen hadden eerder al details van het bezoek bekendgemaakt. Maar het bezoek was nog niet officieel bevestigd.

Publicatiedatum: 17 april 2015
Laatst bewerkt: 22 april 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test