• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan roept hindoes op tot vrede en samenwerking

ROME (KerkNet/VIS) – In zijn boodschap naar aanleiding van het Diwali-feest op 23 oktober roept kardinaal Jean-Louis Tauran de hindoegemeenschap op om zich samen met de Christenen en alle andere mensen van goede wil in te zetten voor een inclusieve en vreedzame samenleving. "Tegen de achtergrond van toenemende discriminatie, geweld en uitsluiting wereldwijd, is het aankweken van een cultuur van inclusie een van de meest authentieke aspiraties van mensen overal ter wereld."

Kardinaal Tauran, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog, stelt vast dat armen en gemarginaliseerden ondanks de globalisering uitgesloten blijven van de voordelen ervan. "Door materialisme en consumentisme kregen mensen meer honger naar macht en werden zij onverschillig voor de rechten, de noden en het lijden van anderen, wat resulteert in een globalisering van de onverschilligheid en een cultuur van uitsluiting." De kardinaal verwijst naar de uitbuiting van kinderen en vrouwen, de verwaarlozing van zieken en ouderen, de uitsluiting van vluchtelingen en de regelrechte vervolging van minderheden. "Wij moeten de handen in elkaar slaan om een inclusieve cultuur te bevorderen en een rechtvaardige en vredevolle samenleving tot stand te brengen."

Het drie dagen durende Diwali-feest of ‘Feest van het Licht’ is het belangrijkste hindoefeest. Op Diwali vieren hindoes de overwinning van het licht op de duisternis en van het leven op de dood.

Publicatiedatum: 21 oktober 2014
Laatst bewerkt: 23 oktober 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test