• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Synodevaders sturen solidariteitsboodschap naar lijdende families wereldwijd

(KerkNet) – Meer dan 180 bisschoppen uit de hele wereld en de andere deelnemers aan de bisschoppensynode over het gezin in Rome hebben vrijdag, op initiatief van Paus Franciscus, een solidariteitsboodschap gestuurd naar families wereldwijd die onder lijden gebukt gaan als gevolg van conflicten. Daarbij wordt in het bijzonder hulde gebracht aan gezinnen in Syrië of Irak, die worden vervolgd wegens hun geloofsovertuiging of etnische afkomst en die gedwongen zijn om alle bezittingen en zekerheden achter te laten.

"Wij sluiten ons aan bij de Heilige Vader die benadrukte dat niemand het geweld of het doden in naam van God mag rechtvaardigen en die zo'n rechtvaardiging godslastering noemde. Wij danken de internationale organisaties en landen voor hun solidariteit en nodigen alle mensen van goede wil uit om de nodige steun en hulp te bieden aan de onschuldige slachtoffers van barbaarsheid. Wij roepen de internationale gemeenschap op om het vreedzame samenleven in Irak, Syrië en het hele Midden-Oosten te herstellen."

"Wij spreken onze solidariteit uit met gezinnen uit andere delen in de wereld die worden uiteengerukt en die lijden onder aanhoudend geweld. Wij verzekeren hen van ons gebeden en bidden voor vrede en stabiliteit. Moge de Heilige Familie ervoor zorgen dat elk gezin kan uitgroeien tot een plaats van liefde en verzoening en een bron van hoop voor de hele wereld."

Publicatiedatum: 10 oktober 2014
Laatst bewerkt: 10 oktober 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test