• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

De relieken van Theresia, Zélie en Louis Martin met die van de echtgenoten Quattrocchi in Rome voor de synode

De relieken van de heilige Theresia van Lisieux, van haar zalig verklaarde ouders Zélie en Louis Martin en van de zalig verklaarde echtgenoten Quattrocchi zullen gedurende de synode over het gezin in Rome zijn in de Santa Maria Maggiore (5-19 oktober 2014).

Dit meldde kardinaal Lorenzo Baldisseri, secretaris-generaal van de bisschoppensynode, tijdens een persconferentie op 3 oktober in het Vaticaan.

Naast het gebed van alle gedoopten dat de werkzaamheden van de synodevaders begeleidt, de dagelijkse Eucharistische aanbidding en gebedsmomenten georganiseerd door het bisdom Rome, zal elke avond om 18 u een bisschop of kardinaal de H. Mis opdragen ter intentie van het gezin, verklaarde de kardinaal.

Bovendien kondigde hij de aanwezigheid aan van de relieken van de zalig verklaarde echtgenoten Zélie en Louis Martin, van hun dochter de heilige Theresia van het Kind Jezus en van de zalig verklaarde Italiaanse echtgenoten Luigi en Maria Beltrame Quattrocchi.

Overal in de wereld “zal gebed georganiseerd worden in heiligdommen, vooral die aan de Heilige Familie gewijd zijn, in gemeenschappen van godgewijd leven, in bisdommen en parochies”.

In een persmededeling van 6 september richtte de kardinaal een uitnodiging tot “de lokale Kerken, parochiegemeenschappen, Instituten van godgewijd leven, verenigingen en bewegingen, om tijdens de Eucharistieviering of andere vieringen te bidden op de dagen voorafgaand aan en tijdens de synode”.

Publicatiedatum: 4 oktober 2014
Laatst bewerkt: 6 oktober 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test