• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Pell presenteert nieuwe economisch kader aan

 BRUSSEL (KerkNet/RKK.nl) – Vanmiddag is in Rome het plan ‘Nieuw Economisch Kader van de Heilige Stoel’ gepresenteerd door de Australische kardinaal George Pell, de prefect van het door paus Franciscus opgerichte ‘Secretariaat voor de Economie’. Het reorganisatieplan betreft de Administratie van het Patrimonium van de Apostolische Stoel (APSA), het pensioenfonds van de Heilige Stoel en Vaticaanstad, de Vaticaanse media en het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), waar ontslagnemend directeur Ernst von Freyenberg wordt opgevolgd door de Fransman Jean-Baptiste de Franssu.

De APSA, die uit twee afdelingen bestaat, beheert de bezittingen van de Heilige Stoel en zorgt voor de noodzakelijke fondsen voor het functioneren van de Romeinse Curie. De Gewone Afdeling wordt nu overgeheveld naar het Secretariaat voor de Economie. De Buitengewone Afdeling richt zich voortaan uitsluitend op haar rol als Schatkamer van de Heilige Stoel en Vaticaanstad.

De Raad voor de Economie, die het beleid maakt voor het Secretariaat voor de Economie, heeft een technische commissie benoemd voor de versterking van het pensioenfonds voor de medewerkers van de Heilige Stoel en Vaticaanstad. Tot nu toe zijn de pensioenen die nu en in de nabije toekomst worden uitgekeerd, gegarandeerd, maar er moet een nieuw langetermijnstrategie worden ontwikkeld.

Er is een commissie samengesteld ter hervorming van de media van de Heilige Stoel: de krant L’Osservatore Romano, Radio Vaticana, Centro Televisivo Vaticano en de verscheidene internetafdelingen. De bedoeling is dat de media sneller en effectiever kunnen inspelen op nieuwe communicatietrends. Verder dient er flink bezuinigd te worden.

Publicatiedatum: 9 juli 2014
Laatst bewerkt: 18 september 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test