• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus nodigt islamitische leiders uit

BRUSSEL (KerkNet/Kipa-Apic) - Paus Benedictus XVI stelt in zijn antwoord op de brief van 138 islamitische leiders een ontmoeting voor met een delegatie van betrokken leiders. De brief werd verstuurd naar prins Ghazi bin Muhammed bin Talal, voorzitter van het Aal al-Bayatinstituut voor Islamitisch Denken.
Staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone verklaarde donderdag dat de paus graag bereid is prins Ghazi en een delegatie van de ondertekenaars van de brief te ontvangen. Ook de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog dringt aan op een werkontmoeting, in samenwerking met de gespecialiseerde pauselijke instellingen. De paus spreekt in zijn antwoord waardering uit voor het initiatief van de moslimleiders en onderstreept het belang van de dialoog, gebaseerd op de waardigheid van iedere mens. "Ik wil onze verschillen als christen en moslim, of het belang daarvan, zeker niet ontkennen. Maar wij moeten vooral aandacht hebben voor datgene wat ons verbindt, met name het geloof in een Schepper en universele rechter die iedere persoon op het einde der tijden op basis van zijn handelen zal beoordelen."

Voor de tekst: Raad voor de Openbare Aangelegenheden - Staatssecretariaat
Tot Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Ghazi Bin Muhammad Bin Talal, president van de Aal Al-Bayt Institute for Islamic Thought
(19 november 2007)

Zie ook: Islam en de relaties met de Rooms Katholieke Kerk

Publicatiedatum: 30 november 2007
Laatst bewerkt: 15 maart 2010


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2023, Stg. InterKerk, Schiedam, test