• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Raad van Kardinalen heeft negende lid

Rome (rkk.nl) 3 juli 2014 – De Raad van Kardinalen, die de paus moet adviseren bij de hervorming van het centrale bestuur van de Katholieke Kerk, heeft er een lid bijgekregen. “Daardoor is de C8 nu de C9 geworden”, zei de perschef van de Heilige Stoel, pater Federico Lombardi, gisteren. Het nieuwe lid is kardinaal Pietro Parolin, de staatssecretaris van de paus, die al betrokken was bij eerdere vergaderingen van de Raad van Kardinalen.

Eergisteren begon in Vaticaanstad de vijfde serie beraadslagingen van de Raad, die nog tot morgen duurt. Er is al gesproken over het functioneren van het Gouvernement van Vaticaanstad, het Staatssecretariaat en de IOR (‘Vaticaanse bank’).

Er waren geruchten dat de IOR-president Ernst von Freyberg zou opstappen. Lombardi zei daarover dat “de bijdrage van Ernst von Freyberg nog steeds zeer op prijs gesteld wordt en hogelijk gewaardeerd, en verdere verklaringen komen mogelijk volgende week na de vergadering van de Raad voor de Economie op zaterdag”. Von Freiberg, in februari 2013 benoemd door Benedictus XVI, maakte de IOR transparanter.

Overmorgen komt de Raad voor de Economie bijeen onder leiding van kardinaal Reinhard Marx. Dit orgaan maakt het beleid voor het Secretariaat voor de Economie, waarvan kardinaal George Pell de prefect is.

Vandaag en morgen vergadert de C9 over de Romeinse Congregaties en Pauselijke Raden.

Publicatiedatum: 3 juli 2014
Laatst bewerkt: 3 juli 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2024, Stg. InterKerk, Schiedam, test