• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Programma reis Zuid-Korea bekend gemaakt

 ROME (Rkk.nl) – Paus Franciscus reist op 13 augustus naar Zuid-Korea. Het Vaticaan heeft vandaag het programma van dit vijfdaagse Pausbezoek bekend gemaakt. Gepland is dat de Paus vier steden aandoet, deelneemt aan de katholieke Aziatische Jongerendagen en 124 martelaren zalig verklaart.

Blauwe Huis

Volgens het schema moeten de Paus en zijn gevolg na bijna 9.000 km vliegen op 14 augustus half elf plaatselijke tijd arriveren op de luchtmachtbasis van Seoel. Na de ontvangst aldaar begeeft de Bisschop van Rome zich naar de apostolische nuntiatuur om daar een privémis op te dragen. ’s Middags is Franciscus uitgenodigd in het Blauwe Huis, de presidentiële residentie. Daar heeft hij een ontmoeting met president Park Geun-hye en houdt hij een toespraak tot politici. Aan het einde van de middag wordt de Paus ontvangen door de Koreaanse Bisschoppenconferentie.

Maria Tenhemelopneming

Op de tweede dag wordt de Paus per helikopter naar de stad Daejeon gebracht. In het Wereldbekerstadion gaat hij voor in de pontificale hoogmis van het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Daarna luncht hij met jongeren op het grootseminarie van Daejeon. Rond half vijf vertrekt hij naar Solmoe, waar hij het geboortehuis van de heilige Andreas Kim Taegon bezoekt. Bij dit heiligdom heeft Franciscus een ontmoeting met deelnemers aan de Zesde Aziatische Jongerendagen. Daarna wordt hij per helikopter terug naar Seoel gevlogen, waar hij wederom de nacht doorbrengt op de apostolische nuntiatuur.

Zaligverklaring

In de ochtend van 16 augustus bezoekt de Paus het heiligdom van de martelaren van Seo So mun. Vervolgens verklaart hij bij aanvang van een Mis bij de Poort van Gwanghwamu de martelaren Paulus Yun Ji-Chung en 123 gezellen zalig. ’s Middags wordt hij per helikopter overgebracht naar Kkottongnae. Daar bezoekt hij het Huis van de Hoop, een zorginstelling voor gehandicapten. Vervolgens heeft hij elders in deze plaats een ontmoeting met Koreaanse religieuzen en met leiders van apostolische lekeninstituten. ’s Avonds keert de Paus weer terug naar Seoel.

Haemieupseong

Op zondag 17 augustus heeft hij een ontmoeting met de katholieke bisschoppen van Azië in Fort Haemieupseong. Daar bevindt zich het heiligdom van de duizend katholieke gelovigen die in de 19de eeuw de marteldood stierven. Aan het einde van de middag vindt daar de slotmis plaats van de Zesde Aziatische Jongerendagen, waarin Franciscus voorgaat. Daarna keert hij per helikopter terug naar Seoel.

Kathedraal van Seoel

Op de laatste dag van zijn reis heeft de Paus in de ochtend eerst een ontmoeting met de religieuze oversten in een paleis van het aartsbisdom Seoel. Daarna draagt hij de Mis op voor vrede en verzoening in de kathedraal van Myeong-dong in Seoel. Tot slot volgt er een officiële afscheidsceremonie op de luchtmachtbasis van Seoel, waarna de Paus en zijn gevolg terug naar Rome vliegen.

Publicatiedatum: 18 juni 2014
Laatst bewerkt: 24 juni 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test