• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus in Bethlehem

BRUSSEL (KerkNet/Rkk.nl) – Paus Franciscus celebreerde vanmorgen een openluchtviering op het plein voor de basiliek van Bethlehem. De Eucharistie concelebreerde de Latijnse patriarch van Jeruzalem en zes oosters-katholieke patriarchen, in aanwezigheid van duizenden gelovigen, de Palestijnse president Abbas en leden van zijn regering. Al meer dan een week werd alles in gereedheid gebracht om de Paus een onvergetelijk bezoek te bezorgen. Rector Jamal Khader, plaatselijk organisator van het bezoek, benadrukte de grote betekenis van de komst van de Paus voor de Palestijnse bevolking. Volgens de rector van het priesterseminarie van Beit Jala wordt met dit bezoek wereldwijd de aandacht gevestigd op het lijden van de Palestijnse bevolking.

Kerstkind

In de Paus Franciscus - Homilie
Dit zal een teken voor u zijn: u zult een kind vinden in doeken gewikkeld (Lc. 2, 12)
Mangers Square van Bethelehem gedurende de reis door het H. Land 2014
(25 mei 2014)
van de Paus stond het Kerstkind centraal: “Hij kan niet spreken en toch is Hij het vleesgeworden Woord dat is gekomen om het hart en het leven van de mensen te veranderen. Elk kind is zwak en heeft hulp en bescherming nodig.” Franciscus wees erop dat er in dit technologische tijdperk nog steeds kinderen zijn die in mensonterende omstandigheden moeten opgroeien. “Veel kinderen worden ook vandaag nog uitgebuit, mishandeld, als slaaf aan het werk gezet en zijn slachtoffers van geweld en illegale handel”, zei de Paus. “Teveel kinderen zijn nu uit hun huis gedreven en op de vlucht geslagen. Sommige zijn omgekomen op zee, vooral in de golven van de Middellandse Zee. Voor dit alles schamen we ons bij God, die een kind geworden is.” De Paus riep de gelovigen op zich af te vragen met wie in het kerstverhaal zij zich kunnen vergelijken. “Zijn wij als Maria en Jozef, die Jezus opnemen en zich met moederlijke en vaderlijke liefde om Hem bekommeren? Of zijn we als Herodes, die Hem uit de weg wil ruimen? Zijn we als de herders, die zich haasten om naar Hem toe te gaan, om voor Hem neer te knielen en Hem te aanbidden en hun bescheiden geschenken neer te leggen? Of zijn we onverschillig?”

Vluchtelingenkamp

Na het middageten bij de franciscanen bezocht Paus Franciscus het vluchtelingenkamp van Dheisheh. Vanuit Bethlehem reisde hij naar Tel Aviv.

Publicatiedatum: 25 mei 2014
Laatst bewerkt: 26 mei 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam, test